TILAA ASIAKASKIRJE

Saat säännöllisesti tietoa tärkeistä äitiysaiheista, uutuustuotteista, tarjouksista, sekä Bebesinfo-tilaisuuksista.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja tilaa

Lisätietoja >>

HAKU

Etsi artikkeleita hakusanoilla.

Mother's Blessing

Spirituaalinen Blessingway juhla on alunperin Navajointiaanien perinne. Tämä intiimi juhla järjestettiin juhlistamaan elämän suuria kohokohtia, kuten naimisiinmenoa, äidiksi tuloa tai miesten sotaan lähtöä varten. Vähitellen tämä kaunis perinne on levinnyt USA:n ja Kanadan kautta myös kaupunkikulttuuriin. Nykyaikaisessa Mother's Blessing juhlassa naiset kokoontuvat yhteen juhlistamaan äidiksi tuloa ja jakamaan tukeaan tässä tärkeässä elämänvaiheessa.

Amerikasta Suomeenkin kantautunut Baby Shower on juhla, jossa esikoistaan odottavan äidin ystävät kokoontuvat yhteen ja tuovat lahjoja vauvalle sekä äidille. Mother's Blessing on tunnelmaltaan erilainen juhla. Siinä painopiste ei ole lahjoissa, vaan yhdessä olossa ja enemmänkin henkisellä tasolla annetussa tuessa. Juhlassa kerrotaan positiivisia kannustavia synnytyskertomuksia, luetaan koskettavia runoja ja hemmotellaan äitiä eri tavoin. Juhlassa äiti saa myös mahdollisuuden kertoa huolistaan ja peloistaan ja hän saa ystäviltään tukea ja kannustusta tulevaan elämän muutokseen. Myös itsetehdyt lahjat kuuluvat Mother's Blessing juhlaan. Mother's Blessing juhla voidaan järjestää jokaisen raskauden aikana ja myös äiti itse voi toimia juhlan kutsujana.

kuva / _MG_9661_485.jpg
Kuva: Kati Molin
 
Seremoniaan kuuluu erilaisia rituaaleja, joiden tarkoituksena on voimaannuttaa äitiä. Seuraavassa esimerkkejä suosituimmista Mother's Blessing rituaaleista:

Hemmottelu

Perinteisesti Mother's Blessing juhlaan kuuluu myös äidin hemmottelua. Tämä saattaa sisältää mm. rentouttavan jalkakylvyn, hierontaa tai hiusten harjausta ja letitystä. Jalkakylpy symboloi pelkojen ja huolien poispesemistä ja hiukset harjaamalla poistetaan äidiltä emotionaaliset takut, jotka saattaisivat häiritä tulevaa synnytystä. Usein äiti kruunataan tuoreista kukista tehdyllä kukkaseppeleellä. Kukkaseppele symboloi sädekehää tai kruunua, joka viestittää, että äiti on se, jonka tarpeita muut pyrkivät palvelemaan. Pyöreä muoto symboloi ystävyyttä, rakkautta, yhteisöllisyyttä, syntymää ja elämän kiertokulkua. Se myös muistuttaa, että syntymä on osa luonnon ainutlaatuista tapahtumaketjua.

kuva / _MG_9597_485.jpg
Kuva: kati Molin
Äitikoru

Yksi suosituimpia Mother's Blessing seremonioita on "äitikorun" valmistus. Kutsussa pyydetään juhlaan osallistujia tuomaan mukanaan yksi helmi. Näistä helmistä sitten valmistetaan äidille kaulakoru, joka jää hänelle muistoksi ystäväpiirin antamasta tuesta. Äiti voi käyttää korua loppuraskauden aikana tai synnytyksessä ja sitä voi myös käyttää imetyskoruna vauvan kanssa.

kuva / _MG_9622_350.jpg
Kuva: Kati Molin
Masun juhlistaminen

Pyöreää raskausmasua voi juhlistaa monella tavalla. Masun voi koristella kauniilla Hennatatuoinneilla tai turvallisilla bodypainting maaleilla. Masusta voi myös tehdä masukipsin

Tarinoita ja kertomuksia


Jossain vaiheessa juhlaa yleensä kerrotaan positiivisia tarinoita äitiydestä, rohkaisevia synnytyskertomuksia ja luetaan koskettavia runoja ja aforismeja.

Lahjoja sydämestä

Mother's Blessing lahjat eivät yleensä ole rahallisesti kovin arvokkaita, mutta ne annetaan suoraan lahjan antajan sydämestä. Lahjan tarkoitus on innoittaa, rohkaista, voimaannuttaa tai juhlistaa äitiä tai voimistaa ystävyys- ja perhesuhteita. Lahjat ovat useimmiten itsetehtyjä tai niillä on joku erityinen merkitys äidille.

kuva / o_MG_9740.jpg
Juhlan lopuksi jokainen antaa äidille kynttilän, jolla on erityinen merkitys
Kynttiläseremonia

Seremonian lopuksi kukin sytyttää tuomansa kynttilän ja kertoo mistä asioista haluaa kynttilän muistuttavan äitiä. Kynttilään saattaa myös liittyä runo tai voimalause.

Kynttilät jäävät äidille muistoksi ja hän voi polttaa niitä kotonaan synnytyksen alkuvaiheessa tai nauttia niistä pitkään viettäessään aikaa kotona vauvan kanssa.

Vaihtoehtoisesti jokainen vieras saa mukaansa kynttilän, jonka hän sytyttää kuultuaan synnytyksen alkaneen. Näin äidin lähipiiri antaa tukea synnytyksen aikana, vaikkeivat he fyysisesti olekaan läsnä tapahtumassa.

Raskauden loppuvaiheessa äidin henkinen jaksaminen ja hyvinvointi on erityisen tärkeää. Levoton mieli ja mahdolliset huolet saattavat näkyä synnytyksessä komplikaatioina. Äiti tarvitsee myös energiaa ja voimaa jaksaa ensimmäiset viikot pienen vauvan kanssa. Mother's Blessing juhla on mainio tapa piristää ja rohkaista tulevaa äitiä. Juhlasta jää varmasti hyvin erityinen muisto kaikille osallistujille.

Haluatko järjestää itsellesi tai ystävällesi Mother's Blessing juhlan? Lue lisää erilaisista rituaaleista ja käytännön järjestelyistä>>

Mother's Blessing juhlassa naiset kokoontuvat tukemaan toisiaan äidiksi tulon kynnyksellä

Tuoreet kukat ja kynttilät luovat tunnelmaa seremoniatilaan

Seremoniatilan keskiosa koristellaan kukilla, kynttilöillä ja tuoreilla hedelmillä

Itse askarreltu mobile on mainio lahjaidea

   
mama-licious