TILAA ASIAKASKIRJE

Saat säännöllisesti tietoa tärkeistä äitiysaiheista, uutuustuotteista, tarjouksista, sekä Bebesinfo-tilaisuuksista.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja tilaa

Lisätietoja >>

HAKU

Etsi artikkeleita hakusanoilla.

Lasten huoneen sisustus

Lastenhuoneen sisustuksessa on hyvä suosia neutraaleja ja pitkäkestoisia värejä ja materiaaleja. Näin huoneen ilmettä on helppo muunnella lapsen kasvaessa. Ilmettä voi vaihdella erilaisilla tekstiileillä, tyynyillä ja koriste-esineillä. 

Kuva: Istock

Remontoinnissa ja sisustusvalinnoissa on hyvä ottaa huomioon muutakin kuin värit ja kuosit. Synteettiset maalit sisältävät muoviperäisiä ainesosia ja melkoisen määrän erilaisia kemikaaleja. Maaleista, lakoista ja muista pinnoitteista haihtuu hitaasti useiden kuukausien ajan pieniä määriä orgaanisia yhdisteitä eli VOC-päästöjä.

Kuva: Istock
M1-merkki maalipurkissa kertoo vähäpäästöisyydestä ja maalipurkin kyljessä ilmoitettu tuotteen VOC-arvo (g/l) kertoo, paljonko orgaanisia haihtuvia liuotinaineita se sisältää.

Jotkut koriste- ja efektimaalit, kuten magneetti- ja liitutaulumaalit, ovat VOC-pitoisuuksiltaan moninkertaisia tavallisiin sisustusmaaleihin verrattuna.

Ekologiset luonnonmaalit ovat turvallinen valinta erityisesti lastenhuoneiden sisustukseen. Luonnonmaalien pohjana on uusiutuvia, biohajoavia raaka-aineita. Ekologisia maaleja ja pintakäsittelyaineita saat esimerkiksi seuraavilta toimittajilta: Auro, Bloom, Kirjovärit, Osmocolor ja Uula.

Tapeteista terveellisimpiä ovat paperi- tai kangastapetit, joita ei ole vinyylipinnoitettu. Lattiamateriaaleista hyviä, terveellisiä vaihtoehtoja ovat mm. öljytyt puulattiat ja parketit sekä korkki-, linoleumi-, kivi- ja laattalattiat. Vinyyli ja PVC-lattioista haihtuu haitallisia ftalaatteja.

Lasten ja raskaana olevien on hyvä pysyä poissa remonttipölyn seasta ja jättää remontoinnit miesväelle. Vauvan huone on hyvä sisustaa jo useita kuukausia ennen vauvan syntymää, että suurin osa kemikaaleista ja haitallisista yhdisteistä ehtii haihtua ennen huoneen käyttöönottoa. Jos on mahdotonta käyttää ekologisia, turvallisia aineita koko kodissa, suosi niitä kuitenkin huoneissa, joissa lapset viettävät suurimman osan ajastaan.

   
mama-licious