TILAA ASIAKASKIRJE

Saat säännöllisesti tietoa tärkeistä äitiysaiheista, uutuustuotteista, tarjouksista, sekä Bebesinfo-tilaisuuksista.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja tilaa

Lisätietoja >>

HAKU

Etsi artikkeleita hakusanoilla.

Bebes Belly masukipsi

kuva / _MG_1318_300.jpgBebes Belly -masukipsin valmistus on hauska tapa ikuistaa raskausmahasi. Voit koristella valmiin kipsin ja ripustaa sen vaikkapa seinälle, missä taideteos säilyy muistona raskausajastasi. Voit tehdä kipsin yhdessä puolisosi kanssa tai järjestää hauskan masunkipsausillan. Kipsin valmistus sopii mainiosti myös baby shower -juhlien ohjelmaksi.

Kipsin valmistus on helppoa ja nopeaa, ja meiltä saat tarvikkeet masukipsin valmistukseen. Itse kipsin valmistukseen tarvitset aikaa noin 30 minuuttia. Vuorokaudessa kipsi kuivuu tarpeeksi, ja voit koristella sen haluamallasi tavalla.

Bebes belly -masukipsin tarvikkeet on valittu huolella ja pakattu kauniiseen lahjalaatikkoon yhdessä yksityiskohtaisten kuvallisten ohjeiden kanssa.  

kuva / _MG_1307_485.jpg

Masukipsin teko sopii myös baby shower -ohjelmaksi

kuva / A6kuva_220.jpgTarvikepakkaus sisältää kaiken, mitä tarvitset Bebes Belly -masukipsin valmistukseen:

* kuvitetun ohjekirjasen, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet masukipsin valmistukseen
* tarpeeksi kipsinauhaa koko raskausmahasi ja ylävartalosi kipsaamiseen
* Bebes belly lube -luomukipsaussalvan suojaamaan ihoasi kipsauksen aikana
* muovisuojan suojaamaan huonekalujasi
* muovisen essun suojaamaan kipsaajan vaatteita
* hiomapaperia valmiin kipsin viimeistelyyn.

Voit myös tilata pakkauksen suoraan kotiisi verkkokaupastamme>> 

KORISTELUVINKIT

Vain mielikuvitus on rajana, kun koristelet masukipsiäsi. Voit ottaa mallia kipsisi koristeluun  vaikkapa satukirjoista, sisustuslehdistä tai vauvasi petivaatteista. Voit koristella kipsin yhtenäiseksi lastenhuoneen sisustuksen kanssa tai huomiota herättäväksi taideteokseksi kotisi aulaan tai olohuoneeseen.

Voit myös liimata kipsiin esimerkiksi helmiä, paljetteja, strasseja, höyheniä, kuivattuja kukkia tai tekokukkia, paperia, kankaanpaloja, pitsiä, mosaiikkia, kopioita ultraäänikuvista, kirjeitä, runoja jne. Jos maalaat kipsin vasta vauvan syntymän jälkeen, voit ikuistaa vauvan jalan- tai kädenjäljen kipsiin. Voit myös suihkuttaa kipsin esimerkiksi pronssisuihkeella tai valmistaa masukipsistä kulhon. 

Pohjavärin maalaus 

Päällystä valmis kipsi ensin Gesso-pohjustusmassalla ja maalaa sen jälkeen pinta mielesi mukaan. Käytä maalaamiseen vesiohenteisia akryylivärejä.

Jos haluat kipsille tasaisen väripinnan, käytä maalaamiseen isoa maalipensseliä. Epätasaisen, utuisen pinnan taas saat, kun töpötät väriä luonnonsienellä. Jos haluat väristä syvän, maalaa useita kerroksia. Sekoittamalla kahta eri sävyä saat pinnasta hieman elävämmän. Vaalean pastellivärin saat sekoittamalla väriin valkoista. Jos taas haluat väristä akvarellimaisen läpikuultavan, vaalenna väriä vedellä.

Jos kävisi niin, että lopputulos ei miellyttäisikään sinua, voit maalata kipsin uudestaan ja tehdä sen niin monta kertaa, että olet tyytyväinen. Gessoa, akryylivärejä, luonnonsientä ynnä muita tarvikkeita myyvät muun muassa taide- ja askarteluliikkeet.

Sapluunat

Jos piirtäminen ja maalaaminen eivät ole vahvimpia puoliasi, voit käyttää koristelussa apuna erilaisia sapluunoita. Askartelu- ja sisustusliikkeistä sekä rautakaupoista voit ostaa valmiita sapluunoita, joilla erilaisten kuvioiden tekeminen on helppoa. Voit myös piirtää ja leikata omia sapluunoitasi.

Aseta valmis sapluuna kipsin pintaan ja töpötä väriä sienellä sapluunan päälle. Ole varovainen, sillä väriä saattaa helposti valua sapluunan välistä, koska kipsin pinta on pyöreä. Voit lopuksi viimeistellä kuvioita siveltimellä.

Kollaasi

Erityisen rakkaan muiston saat kipsimahastasi, jos keräät siihen kaikkea, mikä liittyy odotusaikaasi. Maalaa kipsiin vauvasi odotusajan lempinimi, kasvukäyriä, kopioita neuvolakortista, ultraäänikuvista tai sairaalan nimikortista. Voit myös kirjoittaa omia ajatuksiasi odotuksen ajalta tai vaikkapa laittaa päivän uutisia vauvan syntymäpäivän sanomalehdestä. Voit koristella millä vain, mikä muistuttaa sinua suuresta syntymän ihmeestä.

Decoupage-tekniikka

Eräs suosittu tapa koristella masukipsi on käyttää niin sanottua decoupage- eli lautasliinatekniikkaa. Decoupage-lakan avulla saat helposti kiinnitettyä kipsiin erilaisia leikattuja kuvia, vaikkapa osia kauniista lautasliinoista.

Leikkaa ensin haluamasi kuvio irti lautasliinasta ja irrota sitten liinan päällimmäinen paperikerros käyttöösi. Aseta kuvio kipsin päälle ja sivele decoupage-lakkaa pehmeällä siveltimellä paperin päälle. Jos kiinnität paksua paperia, kannattaa lakkaa levittää ensin myös paperin alapuolelle ja lopuksi vielä sivellä paperin päälle. Lakan kuivuessa pintaan muodostuu väritön, suojaava kalvo.

Kankaiden ja pitsin liimaaminen

Voit käyttää kipsin koristeluun myös erilaisia kankaita. Kankaan voit kiinnittää liimalla kipsin pintaan tai laskostaa erilaisiksi mielenkiintoisiksi pinnoiksi. Suurikuvioisesta pitsistä voit myös leikata irti kuvioita, maalata niitä akryyliväreillä sopivan sävyisiksi ja kiinnittää liimalla kipsiin.

Pienten putkien ja lasihelmien kiinnitys

kuva / pun_detail_200.jpgKauniilla lasihelmillä saat aikaan mielenkiintoisia pintoja tai yksityiskohtia kipsiisi. Helmien kiinnitykseen voit käyttää decoupage-lakkaa tai askarteluliimaa (esim. Eri Keeper tai Gutermann).

Helpoiten helmien kiinnitys käy, kun asetat kipsin isoon pahvilaatikkoon tai muoviastiaan ja ripottelet helmiä kostean lakan tai liiman pintaan. Laatikon pohjalta sinun on helppo kerätä talteen ylimääräiset helmet.

Pienet lasiputket saattavat jäädä helposti sojottamaan kipsin pinnasta. Siksi ne on hyvä painella kevyesti pintaan kiinni.

Älä sivele decoupage-lakkaa enää helmien tai putkien päälle, sillä se saattaa irrottaa niistä värin. Decoupage-lakkaa voit ostaa askarteluliikkeistä. Gutermann-liimaa sekä lasihelmiä myyvät esimerkiksi ompelutarvikeliikkeet, Stockmann ja Alemana (http://www.alemana.fi/). 

Viimeistelylakka

Jos haluat maalatulle masukipsillesi kauniin, kiiltävän pinnan, voit viimeistellä kipsin askartelulakalla. Voit käyttää joko siveltävää tai suihkutettavaa lakkaa. Lakkakerroksia kannattaa laittaa useita, mutta anna lakan kuivua kerrosten välissä. Lue tarkemmat ohjeet käyttämästäsi lakkapurkista.


Paljettien, helmien ja strassien kiinnitys

kuva / kelt_det_200.jpg
Yksittäisten paljettien, helmien ja strassien kiinnitys onnistuu parhaiten Gutermann-liimalla. Puserra varovasti pieni määrä liimaa kipsiin ja paina paljetit tai strassit kosteaan liimaan. Apuna voit käyttää pinsettejä, jos pienet strassit eivät tahdo pysyä kädessäsi.

Paljetit, helmet ja strassit kannattaa liimata vasta sen jälkeen, kun olet levittänyt kipsin pintaan viimeistelylakan. Lakka vie koristeilta kiillon, jos levität sitä koristeiden päälle.


Kipsin ripustaminen seinälle 

Valmis kuivunut kipsi on moninkertaisenakin sen verran hauras, että voit helposti tehdä kipsiin reiät jotain terävää esinettä apuna käyttäen. Ole kuitenkin varovainen, ettei kipsi lohkea samalla. Voit ripustaa masukipsin seinälle esimerkiksi kauniilla satiininauhalla, siimalla tai ohuella vaijerilla.

Päivitämme sivulle lisää koristeluvinkkejä sitä mukaa, kun saamme uusia ideoita. Kerrothan meille omista ideoistasi!

Tämän äidin masu oli todella suloisesti vino. Halusin korostaa kipsin vinoa muotoa maalaamalla siihen vinoja sydämiä.

Tämän masun muoto oli niin kaunis ja äidillinen, että koristelu pidettiin yksinkertaisena. Kauniin symmetrisiä pyöreitä muotoja korostettiin yksinkertaisilla hopeakiekuroilla, joita aksentoitiin mustalla ja valkealla maalilla.

"En ole hionut masua lainkaan päältä. Mielestäni työnjälki saa näkyä. Se tekee pinnasta elävän ja kauniin. Siistin reunoja hieman saksilla ja leikkasin kahviserveteistä perhosia ja askartelukaupan valmiista kuviopaperista murattiköynnöksiä."

”Kulta tekee masukipsistä tyylikkään ja arvokkaan. Raskaus ja syntymän ihme ovat kultaakin kalliimmat. Kulta on hellittelynimi ja rakkauden ilmaus, joten se sopii hyvin koristamaan muotojani, jotka esikoisraskaus on saanut aikaan.”

Tätä pirteää masua koristavat kauniit kukka- ja perhosmaalaukset. Perhosen siipiin liimattiin pieniä vaaleansinisiä paljettejä ja pieniä kirkkaita Swarowski strasseja.

   
mama-licious